Clubul de lectură: în acest club citim si ascultam, interpretam si intelegem , discutam si privim, aflam cuvinte noi si calatorim cu imaginatia acolo unde nimeni nu a mai fost. Un personaj de poveste ne va fi alaturi fizic si ne va povesti din aventurile sale.
Tărâmul spontaneității (club de dezvoltare personală) Însoțiți de un psiholog, la acest club copiii se manifestă spontan, îşi exprimă gândurile şi emoţiile într-un mod liber. Copilul învaţă cine este el, ce înseamnă celălalt, cum să se comporte adecvat şi cum să îsi manifeste sentimentele. Cursurile au în vedere dezvoltarea intelectuală şi emoţională a copilului.
Clubul Bunelor Maniere Împreună învățăm să salutăm și de ce trebuie să o facem, să ne asteptam randul, si de ce trebuie sa o facem in diverse situatii, sa ne prezentam folosind limbajul corpului sau folosind cuvinte, sa folosim tacamurile si vesela in mod correct, sa nu intrerupem o conversatie, sa folosim cuvintele magice si multe alte alte lucruri interesante.
Clubul micilor bucătari: în acest club copiii învață cum este pregătită mancarea si ce se intampla cu alimentele dupa ce sunt consumate. Cursul de gatit este un mod de a fi creativ , pentru copii este distractiv si ii ajuta sa socializeze, invetă sa manance sanatos. In cadrul atelierului , participantii vor invata sa faca salate de sezon si vor prepara freshuri delicioase din fructe si legume pline de vitamine. Copiii vor fi mandri de ce au realizat si le vor savura cu placere .
Clubul înotătorilor de performanță Pentru ca este un sport complet ce antrenează toate grupele musculare, contribuie astfel la dezvoltarea unui corp armonios. În acelaşi timp, starea generală de sănătate a celor care practică acest sport este una foarte bună, ca urmare a creşterii nivelului de energie şi rezistenţei fizice. Copilul este ajutat sa aiba mai multa incredere in propriile forte, dar si o activitate din care poate face performanta. Urmarim acomodarea copilului cu apa intr-o maniera cat mai placuta, cat mai relaxata. Il vom convinge sa se simta sigur in apa, sa se joace fericit in apa, iar performantele nu vor inceta sa apara.
Clubul micilor artiști (club de creaţie) îl pregăteşte pe copil să trăiască în frumuseţe, armonie, să recepteze frumosul şi să vibreze în faţa lui.
La acest club urmărim formarea unor deprinderi de lucru pentru realizarea unor desene, picturi, modelaje, stimularea expresivităţii şi creativităţii, dezvoltarea simţului practic şi estetic. Origami poate avea şi un folos practic. Cursul încurajează dezvoltarea abilităţilor practice ale copilului.
Origami – ,,Hârtia prinde viață,,
Origami este o arta distractiva ce consta in a face lucruri creative prin plierea hartiei. Este util pentru copii fiindca le stimuleazaindemanarea, creativitatea si capacitatea de concentrare, imbunatatindu-le, in acelasi timp, performanta scolara.
Toti ne-am jucat cu o bucata de hartie pe care am indoit-o cu gandul de a o convinge sa se transforme in ceea ce visam noi. Acesta este momentul in care si copiluldvs o va face, cu dorinta de a va introduce si pe dvs in lumea minunata a copilariei.
Clubul dansatorilor: Aici modelam caracterul stimulăm disciplina şi răbdarea, ambiţia şi capacitatea de a depune efort pentru obţinerea rezultatelor dorite. Dansul dezvoltă orientatrea în spaţiu, graţia şi eleganţa, comportarea civilizată în societate şi respectul faţă de celălalt. Învăţăm elemente din baletul clasic ce stau la baza tuturor dansurilor, paşi de dans modern, cum să ne corectăm poziţiile greşite ale trupului, apoi creăm poveşti dansante.
Clubul de limbi străine (Engleză, germană, franceză, italiană) Aici exersăm şi perfecţionăm comunicarea, dezvoltăm abilităţile de vorbire, ascultare, citire şi scriere, joacă şi interacţiune.
Este perioada vacantelor. Ati stabilit destinatia? Dar bagajele? Sa nu uitam ceva foarte important… sa ii invatam pe copii sa comunice in limba specifica destinatiei aleasa. Limba engleză, limba franceză, limba germană, limba italiana sunt toate pe lista noastra. Vom invata sa ne prezentam, sa ne cumparam singuri suveniruri, sa alegem mancarea preferata, sa gasim locatia dorita.
Atelierele de dezvoltare a inteligenţei logico-matematice propun metode personalizate de exersare şi dezvoltare a acestui tip de inteligenţă astfel încât toţi participanţii, indiferent de nivelul de abilitate de care dispune, să poată învăţa eficient mecanisme de auto-stimulare intelectuală, toate având un feedback imediat.
1 OPERAŢIILE GÂNDIRII 2 CATEGORIZAREA 3 ABSTRACTIZARE ŞI GENERALIZARE COORDONAREA VIZUAL-MOTORIE 4 PERCEPŢIA TIMPULUI 5 PERCEPŢIA SPAŢIULUI 6 PERCEPŢIA 7 ÎNŢELEGEREA 8 RAŢIONAMENTUL 9 DEFINIREA PROBLEMEI 10 ENCODAREA 11 LUAREA DECIZIEI 12 ETAPELE REZOLVĂRII DE PROBLEME 13 RAŢIONAMENTUL DEDUCTIV 14 MEMORIA 15 ATENŢIA 16 MEMORIA DE SCURTĂ ŞI LUNGĂ DURATA | 17 GÂNDIREA CONVERGENTĂ 18 GÂNDIREA DIVERGENTA 19 STRATEGIILE GÂNDIRII 20 ASOCIEREA 21 PERCEPŢIA VIZUALĂ 22 MEMORIE ŞI UITARE 23 REPREZENTAREA 24 VIGILENŢA 25 SELECTIVITATEA 26 INTEGRALITATEA PERCEPTIVĂ 27 MEMORIA VIZUALĂ 28 REPREZENTAREA VIZUALĂ 29 DECIZIA 30 ORIENTAREA ATENŢIEI 31 CONCENTRAREA ATENŢIEI |
Activităţile din cadrul acestui atelier oferă oportunităţi de dezvoltare a unor abilităţi de gândire de ordin superior esenţiale în rezolvarea problemelor, a jocurilor de gândire critică, de inteligenţă logico matematică, jocuri de strategie, jocuri care solicită percepţia, memoria vizuală, atenţia distributivă şi concentrarea asupra imaginilor, etc.
Jocul de gândire este transformat într-un instrument puternic de educare ce dezvoltă competenţe funcţionale: capacităţi organizatorice, capacităţi de autogestiune, management-ul timpului, gândire critică, luarea deciziilor, prelucrarea şi utilizarea contextuală a unor informaţii, capacitatea de a identifica şi de a rezolva probleme, putere de concentrare etc., îmbunătăţind performanţele şcolare şi asigurând progresul constant al participanţilor.
ATELIERE DE DEZVOLTARE A INTELIGENŢEI EMOŢIONALE
COPILUL ARE O INTELIGENŢĂ SCĂZUTĂ | COPILUL VA AVEA O INTELIGENŢĂ RIDICATĂ |
AGRESIV | ASERTIV |
NEMULŢUMIT | AMBIŢIOS |
EGOIST | CONDUCĂTOR |
SEF DOMINANT | VOINŢĂ PUTERNICĂ |
CONFLICTUAL | DECIS |
EGOIST | SOCIABIL |
ÎNCĂPĂŢÂNAT | BUN ASCULTĂTOR |
CRITIC | GRIJULIU |
MOFTUROS | METICULOS |
AGITAT | SISTEMATIC |
Inteligenţa emoţională este considerată o “inteligenţă socială” care înseamnă abilitatea de a stăpâni emoţiile personale şi ale celorlalţi, de a le diferenţia între ele şi de a folosi aceste informaţii pentru a ghida modul de gândire şi acţiune.
Inteligenţa emoţională este capacitatea personal de identificare şi gestionare eficientă a propriilor emoţii în raport cu scopurile personale.
Dezvoltarea inteligenţei emoţionale ne permite să ne punem în valoare aptitudinile intelectuale, creativitatea. Ne asigură reuşita, atât în plan personal, cât şi în cel profesional.