SUMMER CLUB

Centrul Educațional Mica Prințesă și Grădinița Little Princess va invita la joc si joacă, la descoperire si cercetare, la distracție si voie bună.

IN CELE 100 DE ZILE DE VARA, NE VOM DISTRA IMPREUNA, VOMDESCOPERILUCRURI INTERESANTE DIN LUMEA UNIVERSULUI NOSTRU, DIN LUMEA FASCINANTA A NECUVANTATOARELOR, DAR SI DESPRE VIATA NESTIUTA A ANIMALELOR PREISTORICE.

VREAU SĂ VĂ CONTACTEZ
AFTER SCHOOL
Program – scurt (08:00 – 13:30) Mic dejun, masa de fructe, masa de prânz / 1000 LEI
Program lung (08:00 – 18:00), fiecare zi include Mic dejun, masa de fructe, masa de prânz, gustarea de după amiaza / 1400 LEI

Activități educative, artistico-plastice, sportive și culturale, de divertisment și relaxare, jocuri în aer liber;

Fiecare zi a săptămânii oferă copiilor noi informații despre tema săptămânală aleasă

Pe lângă aceste activități zilnice, se adaugă o ofertă variată de Cluburi/Ateliere:

Clubul de lectură: în acest club citim si ascultam, interpretam si intelegem , discutam si privim, aflam cuvinte noi si calatorim cu imaginatia acolo unde nimeni nu a mai fost. Un personaj de poveste ne va fi alaturi fizic si ne va povesti din aventurile sale.  

Tărâmul spontaneității (club de dezvoltare personală) Însoțiți de un psiholog, la acest club copiii se manifestă spontan, îşi exprimă gândurile şi emoţiile într-un mod liber. Copilul învaţă cine este el, ce înseamnă celălalt, cum să se comporte adecvat şi cum să îsi manifeste sentimentele. Cursurile au în vedere dezvoltarea intelectuală şi emoţională a copilului.

 Clubul Bunelor Maniere Împreună învățăm să salutăm și de ce trebuie să o facem, să ne asteptam randul, si de ce trebuie sa o facem in diverse situatii, sa ne prezentam folosind limbajul corpului sau folosind cuvinte, sa folosim tacamurile si vesela in mod correct, sa nu intrerupem o conversatie, sa folosim cuvintele magice si multe alte alte lucruri interesante.

Clubul micilor bucătariîn acest club copiii învață cum este pregătită mancarea si ce se intampla cu alimentele dupa ce sunt consumate.  Cursul de gatit este un mod de a fi creativ , pentru copii este distractiv si ii ajuta sa socializeze, invetă sa manance sanatos. In cadrul atelierului , participantii vor invata sa faca salate de sezon si vor prepara freshuri delicioase din fructe si legume pline de vitamine. Copiii vor fi mandri de ce au realizat si le vor savura cu placere .

Clubul înotătorilor de performanță    Pentru ca este un sport complet ce antrenează toate grupele musculare, contribuie astfel la dezvoltarea unui corp armonios. În acelaşi timp, starea generală de sănătate a celor care practică acest sport este una foarte bună, ca urmare a creşterii nivelului de energie şi rezistenţei fizice. Copilul este ajutat sa aiba mai multa incredere in  propriile forte, dar si o activitate din care poate face performanta. Urmarim acomodarea copilului cu apa intr-o maniera cat mai placuta, cat mai relaxata. Il vom convinge sa se simta sigur in apa, sa se joace fericit in apa, iar performantele nu vor inceta sa apara.

Clubul micilor artiști (club de creaţie)  îl pregăteşte pe copil să trăiască în frumuseţe, armonie, să recepteze frumosul şi să vibreze în faţa lui.

La acest club urmărim formarea unor deprinderi de lucru pentru realizarea unor desene, picturi, modelaje, stimularea expresivităţii şi creativităţii, dezvoltarea simţului practic şi estetic. Origami poate avea şi un folos practic. Cursul încurajează dezvoltarea abilităţilor practice ale copilului.

Origami – ,,Hârtia prinde viață,,  

Origami este o arta distractiva ce consta in a face lucruri creative prin plierea hartiei. Este util pentru copii fiindca le stimuleazaindemanarea, creativitatea si capacitatea de concentrare, imbunatatindu-le, in acelasi timp, performanta scolara.

Toti ne-am jucat cu o bucata de hartie pe care am indoit-o cu gandul de a o convinge sa se transforme in ceea ce visam noi. Acesta este momentul in care si copiluldvs o va face, cu dorinta de a va introduce si pe dvs in lumea minunata a copilariei.

Clubul dansatorilor:  Aici modelam caracterul stimulăm disciplina şi răbdarea, ambiţia şi capacitatea de a depune efort pentru obţinerea rezultatelor dorite. Dansul dezvoltă orientatrea în spaţiu, graţia şi eleganţa, comportarea civilizată în societate şi respectul faţă de celălalt. Învăţăm elemente din baletul clasic ce stau la baza tuturor dansurilor, paşi de dans modern, cum să ne corectăm poziţiile greşite ale trupului, apoi creăm poveşti dansante.

 

 Clubul de limbi străine (Engleză, germană, franceză, italiană)  Aici exersăm şi perfecţionăm comunicarea, dezvoltăm abilităţile de vorbire, ascultare, citire şi scriere, joacă şi interacţiune.

Este perioada vacantelor. Ati stabilit destinatia? Dar bagajele? Sa nu uitam ceva foarte important… sa ii invatam pe copii sa comunice in limba specifica destinatiei aleasa. Limba engleză, limba franceză, limba germană, limba italiana sunt toate pe lista noastra. Vom invata sa ne prezentam, sa ne cumparam singuri suveniruri, sa alegem mancarea preferata, sa gasim locatia dorita.

 

Atelierele de dezvoltare a inteligenţei logico-matematice propun metode personalizate de exersare şi dezvoltare a acestui tip de inteligenţă astfel încât toţi participanţii, indiferent de nivelul de abilitate de care dispune, să poată învăţa eficient mecanisme de auto-stimulare intelectuală, toate având un feedback imediat.

1 OPERAŢIILE GÂNDIRII

2 CATEGORIZAREA

3 ABSTRACTIZARE ŞI GENERALIZARE COORDONAREA VIZUAL-MOTORIE

4 PERCEPŢIA TIMPULUI

5 PERCEPŢIA SPAŢIULUI

6 PERCEPŢIA

7 ÎNŢELEGEREA

8 RAŢIONAMENTUL

9 DEFINIREA PROBLEMEI

10 ENCODAREA

11 LUAREA DECIZIEI

12 ETAPELE REZOLVĂRII DE PROBLEME

13 RAŢIONAMENTUL DEDUCTIV

14 MEMORIA

15 ATENŢIA

16 MEMORIA DE SCURTĂ ŞI LUNGĂ DURATA

17 GÂNDIREA CONVERGENTĂ

18 GÂNDIREA DIVERGENTA

19 STRATEGIILE GÂNDIRII

20 ASOCIEREA

21 PERCEPŢIA VIZUALĂ

22 MEMORIE ŞI UITARE

23 REPREZENTAREA

24 VIGILENŢA

25 SELECTIVITATEA

26 INTEGRALITATEA PERCEPTIVĂ

27 MEMORIA VIZUALĂ

28 REPREZENTAREA VIZUALĂ

29 DECIZIA

30 ORIENTAREA ATENŢIEI

31 CONCENTRAREA ATENŢIEI

Activităţile din cadrul acestui atelier oferă oportunităţi de dezvoltare a unor abilităţi de gândire de ordin superior esenţiale în rezolvarea problemelor, a jocurilor de gândire critică, de inteligenţă logico matematică, jocuri de strategie, jocuri care solicită percepţia, memoria vizuală, atenţia distributivă şi concentrarea asupra imaginilor, etc.

Jocul de gândire este transformat într-un instrument puternic de educare ce dezvoltă competenţe funcţionale: capacităţi organizatorice, capacităţi de autogestiune, management-ul timpului, gândire critică, luarea deciziilor, prelucrarea şi utilizarea contextuală a unor informaţii, capacitatea de a identifica şi de a rezolva probleme, putere de concentrare etc., îmbunătăţind performanţele şcolare şi asigurând progresul constant al participanţilor.

ATELIERE DE DEZVOLTARE A INTELIGENŢEI EMOŢIONALE

COPILUL  ARE  O INTELIGENŢĂ  SCĂZUTĂCOPILUL  VA AVEA O INTELIGENŢĂ  RIDICATĂ
AGRESIVASERTIV
NEMULŢUMITAMBIŢIOS
EGOISTCONDUCĂTOR
SEF  DOMINANTVOINŢĂ PUTERNICĂ
CONFLICTUALDECIS
EGOISTSOCIABIL
ÎNCĂPĂŢÂNATBUN ASCULTĂTOR
CRITIC GRIJULIU
MOFTUROSMETICULOS
AGITATSISTEMATIC

Inteligenţa emoţională este considerată o “inteligenţă socială” care înseamnă abilitatea de a stăpâni emoţiile personale şi ale celorlalţi, de a le diferenţia între ele şi de a folosi aceste informaţii pentru a ghida modul de gândire şi acţiune.

 

Inteligenţa emoţională este capacitatea personal de identificare şi gestionare eficientă a propriilor emoţii în raport cu scopurile personale.

 

Dezvoltarea inteligenţei emoţionale ne permite să ne punem în valoare aptitudinile intelectuale, creativitatea. Ne asigură reuşita, atât  în plan personal, cât şi în cel profesional.